tijdens mijn winterzon vakantie kreeg ik dit nagerecht en gelijk maar het recept gevraagd
Mousse van ananas, lychee en citroen
20 cl verse room
1 citroen
40 g griessuiker
2 eieren
3 groene citroenen
10 lychees
2 baby-ananassen
Snij de ananassen in de lengte in twee.
Verwijder het harde deel, vang het vlees op in een slakom en snij het in blokjes.
Open de lychees en ontpit ze. Schil de citroenen tot op het vruchtvlees en verdeel ze in kwartjes.
Pureer het vruchtvlees van de ananassen, de kwartjes citroen en de lychees heel fijn en glad en haal door een zeef of puntzeef.
Doe in de kom van de keukenrobot, voeg er verse room, de eierdooiers en de suiker aan toe en mix alles opnieuw: de crème moet glad en glanzend zijn.
Giet de crème in de uitgeholde halve ananassen of in individuele schaaltjes.
Was de groene citroenen, droog ze af en snij ze in heel fijne schijfjes.
Versier de schaaltjes met lychees en schijfjes citroen.
Dien heel koel op.