Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fiederelsje om 19:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door HansvanDeventer om 19:14
_
HansvanDeventer Online

Door fiederelsje om 19:14
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door WillemijnF om 19:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 19:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tosca46 om 19:11
_
Tosca46 Online

Door fiederelsje om 19:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door moontje om 19:09
_
Moontje Online





_

Andere artikelen



vol au vent




Ingrediënten: voor 4 pers
1 kip, 250gr gehakt, 1 liter water
1 soeplepel kippenbouillonpoeder of 1 blokje kippenbouillon
1 prei, 1 stengel selder
1 ui, peper en zout
1 citroen, bloem, champignons, peterselie
4 Bladerdeeg koekjes

Voor de saus:
75gr boter
75gr bloem
1/4 liter melk
3/4 liter kookvocht
2 dooiers
2dl melk

Bereidingswijze:
Doe 1 liter water in een grote kom. Leg hierin de kip in z’n geheel. Doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in. Voeg de kippenbouillon bij en kruid goed met peper en zout. En laat 45 minuten doorkoken
Rol met het gehakt balletjes ter grootte van een knikker (zorg dat ze allemaal even groot zijn) en rol ze door de bloem. Haal na 45 minuten de kip en de groenten uit het kookvocht (kookvocht niet weggieten, maar drie kwart liter in een ander pannetje gieten) Kook de balletjes in het resterende kookvocht geduren 10 minuten Ontbeen de kip en snij deze in middelgrote stukken.
Doe 150 gr blanke roux in een kom. Doe er de melk en het kookvocht bij en roer goed met een garde. Doe het sap van een halve citroen bij de roux Doe er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes bij.Klop in een aparte kom 2 eierdooiers en 2dl melk losjes door elkaar juist voor het opdienen meng je dit door de rest van mengsel. Plaats de koekjes gedurende ongeveer 5 min in een voorverwarmde oven aan 100° (ook eventueel de borden)
Doe daar dan de klaargemaakte vol au vent en dien op.





Geplaatst op 05 januari 2010 19:09 en 1671 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Fey  
05 jan 2010 20:07
Hoi Hanneke, alweer zo'n heerlijk recept....heerlijk en bedankt. Lieve gr. fey

MHDE.1  
05 jan 2010 20:34
En ik ben juist zo stapel op kip :-)
Lijkt me een heerlijk gerecht

Gr Marianne
_





_
Pammie  
28 jan 2010 20:28
Lekker ,ga ik zeker proberen ziet er zo lekker uit
Bedankt en gr
Pammie :grin: