Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door wilma506 om 19:25
_
Wilma506 Online

Door fiederelsje om 19:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door WillemijnF om 19:22
_
WillemijnF Online

Door josh49 om 19:21
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Benneke om 19:21
_
Benneke Online

Door WillemijnF om 19:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door sting om 19:21
_
Sting Online

Door Jadokia om 19:20
_
Jadokia Online





_

Andere artikelen



Rode/oranje Paprikaroomsoep met gebakken kaaswafeltje



amuze of voorgerecht bij kerst diner


Rode/oranje Paprikaroomsoep met gebakken kaaswafeltje


50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
1 eetlepel bloem
2 oranje of 2 rode paprika’s
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels Italiaanse kruiden
50 ml medium dry sherry
125 ml slagroom
4 toefjes verse basilicum

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Meng de kaas met de bloem en schep bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de kaaswafeltjes in 10 minuten knapperig. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Trek het vel van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Pureer de paprika’s in de keukenmachine.
Fruit het sjalotje zachtjes in een soeppan met olijfolie.
Roer de paprikapuree, tomatenpuree en de kruiden erdoor.
Bak alles 1-2 minuten en voeg dan de sherry, 600 ml water en ½ eetlepel zout toe.
Kook de soep nog 5 minuten zachtjes door en roer de room erdoor.
Warm de soep nog even goed door. Serveer de soep in hittebestendige rechte glazen en leg een kaaswafeltje op elk glas.
Garneer met het basilicum.







Geplaatst op 11 december 2009 12:27 en 2100 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.