Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Familie (8)
_
Tanzania (10)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door dagmar57 om 12:18
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 12:17
_
Gribou---Greet Online

Door Gribou---Greet om 12:17
_
Gribou---Greet Online

Door dagmar57 om 12:17
_
Dagmar57 Online

Door Femke52 om 12:17
_
Femke52 Online

Door Femke52 om 12:16
_
Femke52 Online

Door Prlwytzkofsky om 12:16
_
Prlwytzkofsky Online

Door Marjon584 om 12:16
_
Marjon584 Online





_

Andere artikelen



Zelf tafelzuur maken



Naar aanleiding van een recept van een vriendin uit Canada ben ik het ook zelf gaan proberen


Ingrediënten

1 kg diverse groenten (bloemkool, sperziebonen, worteltjes, uien, komkommer, augurken)
1 liter inmaakazijn
3 takjes dragon
1 Spaanse peper
10 gram mosterdzaad
Nodig
Twee glazen potten

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Maak de andere groenten op de gewone wijze schoon en verdeel ze in stukjes of snipper ze. Laat blokjes of gesnipperde komkommer, kleine uien en augurken een nacht in het zout staan. Droog de groenten de volgende dag af.
Kook de niet-gepekelde groenten gedurende vijf minuten in water met twee afgestreken eetlepels zout per liter. Laat ze op een vergiet goed uitlekken en daarna op het vuur even droogdampen.
Laat ze vervolgens koud worden en schik alle groenten losjes in de daartoe bestemde potten of afgekoelde kleine glazen.
Kook de inmaakazijn en laat het goedje afkoelen.
Schik de kruiden tussen de groenten en giet er de gekookte, afgekoelde inmaakazijn op.
Zorg dat de groenten ruim onder de azijn staan en sluit de potten of glazen met een stop of met cellofaanpapier af .





Geplaatst op 20 juli 2009 08:29 en 5641 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 sep 2012 08:15
Vind u dit echt lekker? Inmaken met alleen pure azijn zonder enige verdunning dan wel toevoeging van een zoetstof is wel echt verschrikkelijk zuur!! Jaren geleden nam ik eens zo'n recept over. Toen ik na enige tijd wel eens wilde proberen hoe smaakten vond ik het een enorme tegenvaller. Ook vrienden en kennissen trokken een vies gezicht bij het proeven. Ik heb de hele vooraad bestaande uit 10 liter weggegooid en vroeg me af of de opschrijver van een degelijk recept het zelf wel eens geproefd had.Jaren later las ik eens dat de smaakpupillen van de Nederlanders door de concervenindustie in hoge mate is beinvloed door de toevoeging van suikers aan taflezuur. Een zuur product verkoopt daarom bijna niet meer.

Jan de Boer