Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Loezie om 12:04
_
Loezie Online

Door mellina om 12:04
_
Mellina Online

Door Wibootje om 12:03
_
Wibootje Online

Door Femke52 om 12:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door 50plusser.nl om 11:59
_
50plusser.nl Online

Door daan56 om 11:59
_
Daan56 Online

Door Loezie om 11:59
_
Loezie Online

Door JanJense om 11:58
_
JanJense Online





_

Andere artikelen



Aziatische kippensoep met rijstnoedels



opgestuurd door een schoonzusje


Aziatische kippensoep met rijstnoedels

Voor 2 personen:

1 eetlepel gemengde zaden (pompoen, maanzaad, zonnebloem)

een kleine handvol cashewnoten

2 kipfilets, liefst vrije uitloop of biologisch

2 theelepels vijfkruidenpoeder

zeezout en zwarte peper uit de molen

olijfolie

een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim

½ tot 1 verse, rode Spaanse peper, naar smaak

1 kippenbouillonblokje, liefst biologisch

100 g rijstnoedels

een handvol peultjes

6 dunne of 4 groene asperges van normal formaat

6 baby-maïskolfjes

sojasaus

sap van 1 limoen

een kleine handvol spinazieblaadjes

Zet een ketel water op.
Zet een middelgrote koekenpan of wok op hoog vuur en doe de cashewnoten en zaden er meteen in
Zet een grote pan op hoog vuur
Vul de pan met een liter kokend water uit de ketel en leg er een deksel op
Hussel de noten en zaden om tot ze goed warm zijn – dat duurt een paar minute
Snijd intussen de kipfilets in de lengte in 3 stukken en doe ze in een kom
Bestrooi de stukjes kip met vijfkruidenpoeder en een flinke snuf peper en zout en roer ze om
Schep de noten en zaden als ze klaar zijn op een bordje
Zet de lege pan terug op hoog vuur
Giet een scheut olijfolie in de hete pan, doe de stukjes kip erbij en bak ze in 5 minuten goudbruin terwijl je ze nu en dan omschept

Schil, terwijl de kip staat te bakken, de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes
Snijd de Spaanse peper in ringetjes
Verkruimel het bouillonblokje in de pan kokend water
Doe de helft van de pepertjes, alle gember, je noedels, peultjes, asperges en maïskolfjes en 2 eetlepels sojasaus bij de bouillon Breng het aan de kook en laat het al roerend, 2 tot 3 minuten koken
Snijd de limoen doormidden en knijp het sap erbij
Tegen de tijd dat de noedels en groenten gaar zijn, is ook de kip klaar
Haal een stukje kip uit de pan en snijd het in de lengte doormidden om te controleren of het echt door en door gaar is – haal dat het geval is alle stukjes uit de pan halen en snijd ze allemaal doormidden, zodat de sappige binnenkant zichtbaar is (bak de kip alsjeblieft niet té gaar)
Verdeel de voor het serveren de spinazieblaadjes in twee kommen en schep er de bouillon, noedels en groenten op Verdeel de stukjes kip in de kommen en bestrooi ze met de geroosterde zaadjes, cashewnoten en de rest





Geplaatst op 20 mei 2009 13:37 en 1043 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.