Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ArnoudStevens om 11:38
_
ArnoudStevens Online

Door mulklun om 11:36
_
Mulklun Online

Door Rosalina42 om 11:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Shyne om 11:36
_
Shyne Online

Door Rosalina42 om 11:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Benneke om 11:33
_
Benneke Online

Door Rosalina42 om 11:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 11:32
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



stoofpot uit Schotland




stoofpot uit Schotland

750 gram runderlappen

2 uien

1 laurierblad

2 kruidnagelen

60 gram boter

2 herfstraapjes of koolrabi's

1 bos waspeen

3 eetlepels (Schotse) whisky

4 eetlepels grove havermout

versgemalen peper

zout

VOORBEREIDEN:
Snijd het vlees in langwerpige, dikke repen.
Pel de uien en snipper ze.
Steek de kruidnagelen in het laurierblad.
Verhit in de stoofpot, met de hittebron op een matige stand 40 gram boter en bak de reepjes vlees aan alle kanten bruin.
Bestrooi ze met peper en zout en neem ze uit de pot.
Doe zo nodig nog wat boter in de pot en fruit de uiensnippers roerende tot ze wat kleur gekregen hebben. Doe het vlees weer in de pan en voeg 4 dl warm water, het bestoken laurierblad, peper en zout toe.
Breng de inhoud aan de kook en sluit de pot.

Stoof met de hittebron op lage stand circa 1½ uur zachtjes, zo nodig met een vlamverspreider eronder.
Schil in die tijd de raapjes en snijd ze in blokjes.
Schraap de wortelen en snijd de beide uiteinden weg.
Was ze en snijd ze in stukjes.
Voeg ze na de eerste stooftijd toe, met de whisky.
Controleer of er nog voldoende vocht aanwezig is, vul dit zo nodig aan met wat kokend water.
Stoof weer zachtjes circa 45 minuten door.
Roer er 20 minuten voor het einde van de stooftijd de havermout door en laat deze het stoofvocht min of meer binden. Breng de Schotse stoofpot op smaak met peper en zout en verwijder voor het serveren het bestoken laurierblad





Geplaatst op 10 mei 2009 09:57 en 1491 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.