Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Familie (8)
_
Tanzania (10)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door douwe om 11:20
_
Douwe Online

Door WillemijnF om 11:19
_
WillemijnF Online

Door robby73 om 11:16
_
Robby73 Online

Door Balkje om 11:15
_
Balkje Online

Door Ron1.1 om 11:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jdonders om 11:13
_
Jdonders Online

Door Keesvi om 11:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annelies1 om 11:12
_
Annelies1 Online





_

Andere artikelen



Lancashire Hotpot



engels recept


Lancashire Hotpot

(4 personen)

Ingrediënten

900 gr lamsvlees

1 eetlepel notenolie

boter

4 lamsnieren, in stukjes gesneden

3 uien, in de lengte gesneden, 1 cm dik

1 theelepel bloem

570 ml gekookte water

1/2 theelepel Worchestershire sauce

1 laurierblad

2 takjes tijm

900 gr aardappels, in schijfjes gesneden

zeezout

peper

benodigdheden:

gebruik een gietijzeren pan voor het bakken van het vlees en een stoofpan voor het bereiden van de hotpot

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 1700C

Verwijder eventueel vet van het lamsvlees en dep het droog

Verhit de olie en een klein klontje boter in de pan tot het erg heet is

Bak hierin het lamsvlees om en om bruin

Leg ze vervolgens in de stoofpan

Bak de lamsnieren om en om bruin

Leg ze bij het lamsvlees inde stoofpan

Bak de uien in de gietijzeren pan in ongeveer 10 minuten (voeg wat extra boter toe als dat nodig is)

Roer er geleidelijk de bloem doorheen, voeg daarna al roerende het hete water en de Worchestershire sauce toe

Breng het op smaak met zout en peper

Breng het tot aan het kookpunt en giet het dan over het lamsvlees

Voeg het laurierblad en de tijm toe

Leg de schijfjes aardappel boven op dit geheel en wel zo dat ze elkaar steeds iets overlappen

Strooi nog wat peper en zout over de aardappels en leg hier en daar een klontje boter neer

Bedek de stoofpan met een deksel (of aluminiumfolie) en zet hem in de oven

Laat de pan anderhalf uur in de oven

Voeg ongeveer 10 minuten voor het eind van de bereidingstijd nog enkele klontjes boter toe

Haal de deksel van de stoofpan en plaats het onder de grill totdat de top krokant is, of, als je geen grill hebt: haal de deksel van de pan, verhoog de temperatuur van de oven tot 2000C en laat het nog 15 minuten in de oven

Verwijder het laurierblad en de tijm voor het serveren





Geplaatst op 22 april 2009 15:31 en 1124 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.