Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Loezie om 21:27
_
Loezie Online

Door redone om 21:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door quillo54-Will. om 21:22
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door heelie om 21:20
_
Heelie Online

Door Tharisis om 21:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Ankyy om 21:17
_
Ankyy Online

Door hadinada om 21:17
_
Hadinada Online

Door quillo54-Will. om 21:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Hartige taart met Brocciu kaas



Eau-de-vieEau-de-Vie ("levenswater") is een distillaat van wijn of fruit.
Een Eau-de-Vie is helder en kleurloos.
Het alcoholgehalte varieert van 25 tot soms wel 50%.
Eau-de-Vie de Fruits heeft zijn oorsprong in de Franse Elzas.
Al heel vroeg hielden boeren uit die streek er kleine plattelands-distilleerderijen op na in schuren of garages.
De Elzas, een gebied met een aantrekkelijk klimaat, is bijzonder geschikt voor het telen van diverse fruitsoorten, die immers n van de belangrijkste ingredi nten van de Eaux-de-Vie vormen.
Peren, pruimen, aardbeien, zwarte bessen enz. groeien hier in overvloed. Van al deze vruchten maken de Fransen hun Eaux-de-Vie.
Het duurde niet lang voordat deze plattelandsliefhebberij uit de Elzas oversloeg op de rest van Frankrijk en omringende landen zoals Zwitserland en Duitsland.
Zelfs in steden ontstonden tal van kleine distilleerderijen waar het verse fruit gemacereerd werd in neutrale alcohol, die men bij de drogist op de hoek kocht.
Tegenwoordig vindt men nog diverse Eaux-de-Vie distilleerderijen in de Elzas. Het distillatieproces van Eau-de-Vie de Fruits is niet erg ingewikkeld. Voor een Eau-de-Vie selecteert men de beste verse vruchten.
Deze vruchten laat men gisten.
Als er pitjes in de vruchten zitten, worden deze gekneusd om op die manier een bittere smaak aan het distillaat te geven.


Hartige taart met Brocciu kaas
Een hartige taart met de typische Corsica Brocciu kaas. Brocciu is in de grote supermarkten tegenwoordig vacuüm verpakt te koop. Het is daardoor vrij lang houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten:
500 gram Brocciu
4 eieren
200 gram suiker
de geraspte schil van 2 citroenen
1 soeplepel eau de vie

Bereiding:
Roer de eieren tot ze schuimig zijn;
Prak met een vork de Brocciu fijn en schep dat door de eieren;
Roer de suiker en de geraspte citroen door het mengsel en voeg de eau de vie toe. Roer het nog eens om tot het een smeuïge massa is;
Beboter een ovenschaal en bak de Fiadone op een matig warme oven tot de bovenkant goudbruin is.







Geplaatst op 21 april 2009 09:10 en 1885 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Ansmante  
06 jun 2011 19:58
Hallo Maranneke,
Ik heb een paar van uw recepten bij mij opgeslagen,om ze een keer te maken
Ik hoop dat ze lekker zijn .HG Ans

Gast  18 apr 2016 12:51
Hartige taart met suiker?
_