Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door robby73 om 11:16
_
Robby73 Online

Door Balkje om 11:15
_
Balkje Online

Door Ron1.1 om 11:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jdonders om 11:13
_
Jdonders Online

Door Keesvi om 11:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annelies1 om 11:12
_
Annelies1 Online

Door jannie1944 om 11:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 11:10
_
Jannie1944 Online





_

Andere artikelen



Lahana Firinda

Lahana Firinda

Iedere familie heeft zo z'n eigen succesrecepten.
Iets dat een keer wordt uitgeprobeerd, of zelfs
geërfd, en bijzonder in de smaak valt. Bij ons was dat o.a. Een recept uit een boek van mijn tante “De Turkse keuken”,

Simpel gezegd is het een ovenschotel van witte kool met gehakt.


. De hoeveelheid is afgestemd op 4 a 5 gezonde eters.
. Voorbereiding: 30 minuten (wat langer als je zelf je kool snijdt), oventijd: 45 minuten


. 500 g gehakt
. 2 grote uien
. 1 Kg fijngesneden (witte) kool
. blikje tomatenpuree
. paprikapoeder
. peper en zout
. drie eieren
. 2 dl melk
. 100 g geraspte kaas


Voorbereiden: snij de uien grof. Bak het gehakt rul in weinig vet of zijn eigen vet, afhankelijk van
de vetheid van het gehakt. Extra mager rundergehakt van de AH kan wel een scheutje olijfolie
gebruiken, anders brandt je kool straks misschien aan. Gooi er zo snel mogelijk de ui bij, je hoeft
niet te wachten tot het gehakt zijn rozerode kleur kwijt is. Als het gehakt bruingrijs is en de ui glazig
doe je er beetje bij beetje de kool bij en je schept steeds om. Witte kool is vrij stijf, dus in een keer
toevoegen geeft logistieke capaciteitsproblemen in het kookvat. Het past niet goed in je pan bedoel
ik. Als alle kool al wat verslapt is doe je er flink paprikapoeder bij, en een blikje tomatenpuree.
Eventueel wat water als het naar jouw smaak te droog is. Nog een paar keer omscheppen en wat
laten garen.
Ondertussen verwarm je de oven voor op 180-200 graden. Klop de eieren en de melk met wat peper en zout dooreen. Vet een ovenschaal in.
Proef het koolmengsel en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe het in de schaal,
bestrooi met de kaas en giet er het ei-melkmengsel overheen. Zo'n drie kwartier in de oven: klaar.

Variaties, ingrediënten
Als je het origineel wilt doen uiteraard geen h.o.h. gehakt. Gebruik runder-, lams-, kalfs- of
schapengehakt. Dat laatste geeft trouwens een eigenaardige smaak.
Ik doe er zelf meestal knoflook bij. Als extra kun je er verse paprika bijdoen.

We aten er thuis meestal rijst bij.





Geplaatst op 18 maart 2009 16:27 en 1069 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.