Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Familie (8)
_
Tanzania (10)
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door kreasfamke om 22:01
_
Kreasfamke Online

Door greet65 om 22:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door greet65 om 21:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door greet65 om 21:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 21:57
_
LadyLely Online

Door greet65 om 21:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door aaltje om 21:51
_
Aaltje Online

Door Ankyy om 21:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

_
P
erziŽ/Iran

Weblog artikelen


Iraanse salade
Categorie: PerziŽ/Iran

Shirazisalade 2 grote komkommers 4 grote tomaten Verse pepermunt (halve bos) 2 kleine uien Olijfolie Citroensap Zout Peper Was en schil alle ingredienten en snij de komkommer, ui en tomaat in zo klein mogelijke blokjes. Was de pepermunt en hak de munt fijn. Vermeng ...


Lees verder | 2349 keer bekeken | reacties: 5 | 10 dec 2009 13:55



LAMSBOUT UIT PERZIE
Categorie: PerziŽ/Iran

LAMSBOUT UIT PERZIE Ingrediënten 1 lamsbout van 1 1/2 kg 6 teentjes knoflook,in de lengte doorgesneden 100 gr boter 2 eetlepels tomatenpuree 1 eetlepel verse pepermunt, fijngesneden 1 koffielepel kurkuma 2 uien in vier gesneden 3 wortels in plekjes zout en zwarte peper Bereiding Kerf het vlees ...


Lees verder | 913 keer bekeken | reacties: 0 | 23 jul 2009 12:03



vijgentulband
Categorie: PerziŽ/Iran

vijgentulband (Iran) 12 goed rijpe vijgen 600 gr frambozen 3 dl oude port 6 dl room 3/4 dl apricot brandy 75 gr gehakte pistaches Schil de vijgen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze in een kring met de ronde kant naar binnen op een platte schaal en schik de frambozen er omheen. Roer de port ...


Lees verder | 631 keer bekeken | reacties: 0 | 27 mrt 2009 09:23



Lamspilav uit Iran
Categorie: PerziŽ/Iran

Lamspilav uit Iran ± 450 gr lamsbout 1 grote ui 1 teentje knoflook 200 gr gewelde abrikozen 40 gr boter 350 gr basmatirijst 1 eetlepel sultana rozijnen 1 mespunt gedroogde majoraan 2 runderbouillontabletten 45 gr walnoten 2 eetlepels gepelde pistachenoten een ovenschaal, inhoud ± 2 liter Snijd ...


Lees verder | 699 keer bekeken | reacties: 0 | 27 mrt 2009 09:15



Perzische stoofpot met lamsvlees en yoghurt
Categorie: PerziŽ/Iran

ook dit was een van de gerechten die mijn zusje Fanny klaarmaakte

Perzische stoofpot met lamsvlees en yoghurt (2 personen) 250 gr lamsfilet in blokjes zout, peper 11/2 eetlepel boter 3 sjalotjes in vieren 1 gesnipperde ui 2 vastkokende aardappelen in blokjes van 11/2 cm 4 eetlepels Kruiden curry-pasta of Pasanda curry-pasta (Patak's) 1 blik tomaatblokjes (400 gr) ...


Lees verder | 740 keer bekeken | reacties: 0 | 27 mrt 2009 08:20



courgette pannekoekjes
Categorie: PerziŽ/Iran

recept uit Perzië

Mijn zusje Fanny maakte vaak een soort buffetje en dit is een van de gerechten


Lees verder | 753 keer bekeken | reacties: 0 | 27 mrt 2009 07:58



Gevulde courgettes uit Iran
Categorie: PerziŽ/Iran

Gevulde courgettes uit Iran voor 6 personen 60 -90 g gele spliterwten 1 fijngehakte middelgrote ui 2 eetl boter 250 g mager lams- of rundsgehakt 60 g gekookte rijst (60 g = gewicht ongekookte rijst) 3 eetl fijngehakte peterselie ...


Lees verder | 611 keer bekeken | reacties: 0 | 23 mrt 2009 16:10



Perzisch gehakt a la Fanny
Categorie: PerziŽ/Iran

Perzisch gehakt Land Iran Categorie Gehakt Ingredienten 6 el boter 2 grote fijngehakte uien 500 gr lamsgehakt of rundergehakt vers gemalen zwarte peper 1 tl kurkuma 5 gepureerde tomaatjes of wat tomatenpuree ca 1 ½ ...


Lees verder | 1007 keer bekeken | reacties: 0 | 23 mrt 2009 16:00






Fotoboeken


Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.