Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Elise2 om 04:16
_
Elise2 Online

Door barth. om 03:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door barth. om 02:26
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door HansvanDeventer om 01:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door HansvanDeventer om 01:29
_
HansvanDeventer Online

Door marijkean om 00:53
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door marijkean om 00:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door marijkean om 00:47
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

_
H
artige taarten en quiches

Weblog artikelen


Broccolitaart
Categorie: Hartige taarten en quiches

Ingrediënten (4 pers.): 500 gr broccoli 200 gr friese nagelkaas of komijnekaas in plakjes 3 eieren 1 dl koffieroom peper selderiezout bladerdeeg Bereiding: Springvorm met een doorsnee van 24 cm. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem Kook de broccoli in weinig ...


Lees verder | 1192 keer bekeken | reacties: 1 | 17 okt 2009 18:07



Franse tomatentaart met gruyère(4pers)
Categorie: Hartige taarten en quiches

Franse tomatentaart met gruyère(4pers) 1 pakje bladerdeeg 6 - 8 trostomaten 200 gram gruyère dijonmosterd provençaalse kruiden (gedroogd) een scheut pittige olijfolie peper zout Bereiding Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° C. Verdeel ...


Lees verder | 1136 keer bekeken | reacties: 0 | 29 mei 2009 08:03



Hartige taart met spek en uitjes
Categorie: Hartige taarten en quiches

Hartige taart met spek en uitjes Ingrediënten (2 pers.): 4 plakjes bladerdeeg 2 uien (of 250 g gesneden uiringen) 30 gr. boter 75 gr. magere ontbijtspek blokjes 3 eieren 2 dl kookroom zout, peper 2 tl mosterd Bereiding: Verwarm de oven voor op 200C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de uien. ...


Lees verder | 1020 keer bekeken | reacties: 0 | 02 mei 2009 13:17



Hartige taart met Brocciu kaas
Categorie: Hartige taarten en quiches

Eau-de-vieEau-de-Vie ("levenswater") is een distillaat van wijn of fruit. Een Eau-de-Vie is helder en kleurloos. Het alcoholgehalte varieert van 25 tot soms wel 50%. Eau-de-Vie de Fruits heeft zijn oorsprong in de Franse Elzas. Al heel vroeg hielden boeren uit die streek er kleine plattelands-distilleerderijen ...

Hartige taart met Brocciu kaas Een hartige taart met de typische Corsica Brocciu kaas. Brocciu is in de grote supermarkten tegenwoordig vacuüm verpakt te koop. Het is daardoor vrij lang houdbaar in de koelkast. Ingrediënten: 500 gram Brocciu 4 eieren 200 gram suiker de geraspte schil van 2 ...


Lees verder | 1415 keer bekeken | reacties: 2 | 21 apr 2009 09:10



Hartige taart met kaas en peer
Categorie: Hartige taarten en quiches

Hartige taart met kaas en peer 4 personen brunch of lunch ingrediënten: 1 pak broodmix wit ± ½ liter melk 50 gram roomboter 1 ei 3 preien 1 kilo handperen die net rijp zijn 200 gram katerspek peper 4 ons pittige kaas geraspt Bereiding: Verwarm de melk tot die lauw-warm is, ...


Lees verder | 851 keer bekeken | reacties: 0 | 08 apr 2009 15:22



Gehakttaart a la Han
Categorie: Hartige taarten en quiches

Gehakttaart a la Han Ingrediënten (4 pers.): 1 blikje croissantdeeg geraspte kaas pond mager gehakt 3 el kappertjes 3 el tomatenketchup 1 gesnipperde ui 5 el ketjap 2 eieren paneermeel, peper en zout Bereiding: Bekleed ...


Lees verder | 740 keer bekeken | reacties: 0 | 23 mrt 2009 08:41



spinazie geitenkaas quiche
Categorie: Hartige taarten en quiches

spinazie geitenkaas quiche Ingrediënten (8 pers.): 250 gram diepvries bladspinazie 5 plakjes bladerdeeg 4 eieren bekertje slagroom of crème fraîche teentje knoflook 200 gram geitenkaas 100 gram rookamandelen peper ...


Lees verder | 3266 keer bekeken | reacties: 0 | 22 mrt 2009 07:49



Moederdag gehakttaart
Categorie: Hartige taarten en quiches

Moederdag gehakttaart Ingrediënten (10 pers.): 1 ei 1 venkel (knol) 1 bekertje crème fraîche (of zure room) 1 eetlepel kruiden (vers: bieslook, peterselie, dragon, kervel) 1 eetlepel olie 1 pakje bladerdeeg (diepvries) ...


Lees verder | 1002 keer bekeken | reacties: 0 | 21 mrt 2009 20:36



kruidige saucijzendriehoekjes
Categorie: Hartige taarten en quiches

kruidige saucijzendriehoekjes Ingrediënten (4 pers.): stuk bakpapier 10 plakje bladerdeeg (diepvries) 1 stuks ei 500 gr. gehakt 1 el komijnzaad (fijngestampt) (djintin) 1 el paprikapoeder snufje peper 4 el peterselie (fijngehakt) ...


Lees verder | 700 keer bekeken | reacties: 0 | 21 mrt 2009 20:24



Asperge zalmtaart
Categorie: Hartige taarten en quiches

heerlijke witte asperges


Lees verder | 1766 keer bekeken | reacties: 0 | 17 mrt 2009 20:52






Fotoboeken


Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.