Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Familie (8)
_
Tanzania (10)
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 10:34
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Benneke om 10:34
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Benneke om 10:31
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Janny321 om 10:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door S.postma om 10:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Benneke om 10:30
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door hank-41 om 10:30
_
Profielgegevens aangepast

Door redone om 10:30
_
Redone Online





_

Andere artikelen



timarisu van yochurt en stroopwafels



Doordat ik vaak buitenlandse familie over heb die gek op stroopwafels zijn heb ik onderstaand recept meerdere keren gemaakt


Nagerecht 10 personen
Ingredienten:
2 pakjes stroopwafels
75 g boter
5 eetl. amandellikeur
9 blaadjes witte gelatine (18 gram)
50ml sterke koffie
500 ml vanilliyoghurt
250ml slagroom, stijf geklopt
1 theelepel cacaopoeder
1 theelepel kaneelpoeder

Springvorm, ingevet en bekleed met bakpapier.

Voorbereiden
Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels van de amandellikeur door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Halveer de rest van de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vprm, met de snijkant op de koekbodem. Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.

Bereiden
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de koffie zonder deze te koken met de rest van de likeur. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in het koffiemengsel.
Meng het gelatinemengsel in de yoghurt en spatel de slagroom er door. Schenk de helft van dit mengsel op de koekbodem in de springvorm. Verdeel daarover de stukjes stroopwafel en giet hierover de rest van het yoghurt mengsel.
Laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de rand van de springvorm. Meng de cacao en kaneel en bestuif de taart.

Bereidingstijd ca. 30 minuten; 3 uur opstijven.

Variaties
- de taart kan ook in de diepvries worden gezet om sneller op te stijven en daarna licht bevroren geserveerd worden.
- stroopwafels kunnen vervangen worden door lange vingers, een vierkante schaal is dan makkelijker dan een ronde springvorm.





Geplaatst op 30 oktober 2010 22:53 en 5648 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Carry  
12 nov 2010 12:14
Dat lijkt me heerlijk Maranneke. Ik heb het recept meteen uitgedraaid. Dag, Carry.

Pammie  
14 dec 2010 16:19
Ga het recept ook uitdraaien,mag toch hé
HHmmmmm lekker hoor
gr Pammie :grin:
_





_
Fey  
31 mrt 2011 14:48
Oh wat heerlijk Maranneke, ik weet nu al dat ik dat een keer ga maken. Niet nu, zit op streng dieet. Moet afvallen van de huisarts vanwege hoge bloeddruk enz. Maar zo vlug als er iets bijzonders is maak ik het, kan ik er nu al heerlijk van dromen.
Lieve gr. fey

Gast  20 okt 2011 13:48
heey ik wil weeten hoe koekej van honieg maakt
_





_
Mia40  
12 nov 2011 00:46
Ga het beslist een keer maken Maranneke, lijk mij erg lekker.groetjes Mia

Gast  07 dec 2011 13:27
Lijkt mij heerlijk, weer eens een andere variatie dan de tiramisu die ik maak.
Groet Francien
_





_
Gast  13 jun 2015 19:22
Yoghurt....

Gast  24 jun 2015 14:11
Neen, yoghurt........
_