Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Hanneke's Culinaria
Recepten uit binnen en buitenland, daarnaast ook wat fotoalbums
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Op deze weblog wil ik recepten zetten die ik zelf bedacht heb, gemaakt en veranderd heb of de vele recepten die ik in de loop der jaren van familie,vrienden en kennisen kreeg, mijn dank daarvoor. Verder haal ik veel uit de uit hand gelopen hobby kookboeken verzamelen, er staan ruim 500 in mijn boekenkast... Als je toch rond kijkt vergeet dan niet even in het gastenboek te tekenen !! Kom net terug van vakantie in Canada en mijn familie en vrienden daar willen een aantalrecepten vertaald hebben in het engels, daar gaan we dus nu aan werken.



Mijn Profiel

Maranneke
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Timarisu van yochurt en stroop...
30 oktober 2010 22:53

Goudse stroopwafels
30 oktober 2010 22:45

Sateh Ayam Bekasi
05 juli 2010 23:31

Mango special milkshake
15 april 2010 11:50

Pindasoep
08 april 2010 13:32




Fotoboeken


Tanzania (10)
_
Familie (8)
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Toos koopman
20 december 2015 18:48
_
Heerlijk die lamspie. Mocht je hulp kunnen gebruiken om in het engels te vertalen zoek me maar op op face book. Toos koopman langweer friesland.

Annemieke
29 mei 2013 22:39
_
Hallo Hanneke, wij willen graag vrienden worden op facebook groetjes van de Gebroeders van Lint.

Annemieke
29 mei 2013 22:37
_
Even weg van alle drukte... Liefhebbers van rust en de natuur hebben hier hun paradijsje gevonden! Gebr.Van Lint hoopt eind mei 2013 van start te gaan met het openen van haar poldertuin van bijna 2000 m2. Wij zijn geopend voor een lekker kopje koffie of thee, een sapje, eigen gemaakt gebak en wisselende hartige kleine snacks of een heerlijk huisgemaakt soepje. Ook bieden wij aan om eventueel te overnachten in onze leuke blokhut aan het water. Er is een kano aanwezig en dus kunt u Ottoland zelfs verkennen vanaf het water. Alles wat u in onze nieuwe serre ziet, is te koop. In de toekomst hopen we ook een ruimte aan te kunnen bieden voor het geven van workshops, bijeenkomsten, trainingen etc. Voor het ontbijt of diner kunt u aanschuiven in de gezellige serre van Gebr.Van Lint. Bij mooi weer eten we in onze prachtige tuin. Twee keer per maand zijn we ook geopend met ons huis&serre restaurant, gewoon gezellig aanschuiven bij Gebr. Van Lint. Laat u eens verrassen en verwennen door gastheer Ernest Wijnants en gastvrouw Annemieke Wijnants van Lint. Wilt u op de hoogte blijven, blijf ons volgen via facebook op Gebroeders van Lint en aan onze website wordt gewerkt.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Benneke om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catharina69 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door redone om 10:34
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Benneke om 10:34
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Benneke om 10:31
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Janny321 om 10:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door S.postma om 10:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Benneke om 10:30
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pindasoep




Pindasoep

1 liter kippenbouillon (van tablet mag)
200 g kipfilet, in reepjes
1 eetlepel olie
2 kleine uien, gesnipperd
100 g pindakaas
1 groene peper, zaadjes verwijderd, gesnipperd
2 eetlepels fijngehakte selderij
naar smaak * gefruite uitjes
ook naar smaak seroendeng (uit potje)

Kipfilet in kokende bouillon in ca. 10 minuten gaarkoken.
In olie ui knapperig bakken.
Pindakaas gladroeren met 5 eetlepels bouillon en bij bouillon schenken. Peper toevoegen, ca. 5 minuten laten trekken.
Soep in kommen scheppen, bestrooien met selderij, gefruite uitjes en seroendeng.

Gefruite uitjes zelf maken
Pel 8 sjalotjes en snijd ze in zeer dunne ringetjes. Verhit 4-5 eetlepels olie in een koekenpan. Fruit op matig vuur de sjalotjes hierin goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken, daarna afkoelen. Bewaar ze in een goed afsluitbare trommel of doos.





Geplaatst op 08 april 2010 13:32 en 5174 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Joke11  
09 apr 2010 06:20
Goedemorgen Maranneke
Eindelijk weer een recept om de pindasoep lekker te maken ,ga vandaag al aan de slag.
Bedankt voor het recept.
Vriendelijke groet Henneke

Gast  19 okt 2012 11:41
Jouw recept deed mij denken aan een van mijn favoriete recepten. Een recept van Jeroen Krabbe! Toen ik uit huis ging op mijn 19e kon ik absoluut niet koken. Ik moest bovendien rondkomen van de kinderbijslag, en ik meen dat dat toen 450 gulden per maand was. De huur van mijn 'krot' bedroeg 250 gulden (inclusief gas en licht en water).
Vanwege het uiterst kleine boodschappen budget, en het feit dat ik niet kon koken, kocht ik op een dag het "Bezuinigingskookboek" van Jeroen Krabbe en Marjan Berk (geschreven in 1980!). En eerlijk is eerlijk, het is een absoluut fantastisch kookboek. Nu 30 jaar later kook ik er nog steeds uit: Hierbij het recept van PINDASOEP(ik zal de tekst letterlijk overtypen, dan kun je zien hoe 'gezellig' dit kookboek geschreven is):
Dit is een heel apart soepje voor als je uitgekeken bent op alle traditionele soepen. Ook behoorlijk voedzaam en door de fijngehakte pinda's heel grappig van smaak, je moet echt kauwen.
Benodigdheden:
- 100 gram gepelde pinda's
- 1 liter kippebouillon (van een blokje of getrokken van de kippenbotten)
- 1 niet te grote ui
- 1 flinke prei
- 1 half groen kooltje
- 3 flinke tomaten
- zout en peper
Klaarmaken:
Hak de pinda's fijn. Er bestaat een molentje, waarmee je dat kunt doen, een ouwe koffiemolen wil ook wel voldoen.
Neem een pan met dikke bodem en breng de gehakte pinda's met 3 dl van de bouillon aan de kook en laat de massa tien minuten zachtjes sudderen. Snij de ui, de prei en het halve kooltje klein en voeg dit met de rest van de bouillon toe. Laat dit alles twintig minuten sudderen.
In de tussentijd ontvellen we de tomaten en snijden ze in kleine stukjes. Voeg ze toe met zout en peper naar smaak en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Maaltijdsoepje klaar."

Ik heb dit voor het eerst gemaakt toen studie vrienden kwamen eten. We hadden een kook roulatie omdat wij geen van allen konden koken en we dus veilig op elkaar baksels konden uitproberen. Bovendien was en is het goedkoper om voor meer mensen te koken dan voor 1 persoon.
Dit recept was en is nog steeds goedkoop omdat er geen vlees in gaat.
Overigens, hoewel we tegenwoordig allemaal pindas in onze keukenmachines kunnen malen, ben ik een ontzettend luie kokkin. Wanneer ik deze soep maak gebruik ik meestal een potje notenpasta uit de biologische winkel. Ik heb twee familieleden die allergisch zijn voor pindas, vandaar dat ik dan notenpasta kies, ipv pindapasta/kaas. Het resultaat blijft erg lekker.

_